Hoe belangrijk is de dagelijkse verzorging van het paard

De dagelijkse verzorging van het paard is zeer belangrijk bij volwassen paarden maar zeker ook bij het opvoeden van veulens. Het is van groot belang dat ze dagelijkse verzorging krijgen. Dit laatste is onderdeel van de paarden opfok mogelijkheden bij onze paarden pensionstalling in Nigtevecht, gelegen op de rand van Utrecht. Paarden en veulens, of dat nu voor korte of lange duur is, krijgen allemaal evenveel aandacht met als belangrijkste uitgangspunt de dagelijkse verzorging van het paard.

Voor specialistische opfok van paarden moet u bij Veldhuisen Stables Nigtevecht zijn. Wij zijn gelegen met onze paarden pensionstalling op de uiterste grens van Utrecht vlakbij Zuid-Holland en Noord-Holland. Wij beschikken over ruime stallen met daarbij maar liefst 50 hectare grasland. Paarden en veulens hebben dus ook voldoende weidegang. Voor het veulens opvoeden kunt u dus uitstekend bij ons terecht.

Mogelijkheden voor de paarden en veulens

Onder dagelijkse verzorging paard verstaan wij allereerst een goede box waarbij de paarden en veulens voldoende ruimte hebben om gedurende de stalling periode of tijdens de opfok een fijn verblijf te hebben. Daarnaast zullen ze in de zomermaanden dagelijks de wei in gaan, zodat ze kunnen grazen en rond kunnen rennen. In de wintermaanden gaan de paarden en veulens dagelijks een aantal uren de ruime paddocks in.

De mogelijkheden bij Veldhuisen Stables Nigtevecht voor de paarden en veulens zijn zeer divers, want wij beschikken over een buitenrijbaan (20×60) met een Swanenberg bodem. Dankzij deze bodem is het mogelijk om in alle weersomstandigheden de paarden en veulens buiten te trainen. Daarnaast hebben wij een binnenrijbaan (20×40) eveneens met een Swanenberg bodem.

Aanvullend op de binnen- en buitenrijbaan hebben wij een stapmolen, zodat wij de paarden en veulens stapwerk kunnen laten verrichten. Dit is voor de paarden en veulens een extra beweging en training wat de conditie zal verbeteren. Dat is zeker bij het veulen opvoeden erg belangrijk, want hoe beter de conditie is, hoe beter de gezondheid zal zijn.

Ook is in ons complex een ruime was/poetsplaats aanwezig. Deze plek is voorzien van warm en koud water, wat gebruikt kan worden voor het afwassen en afspuiten van de paarden en veulens. In de was/poetsplaats hangt tevens een solarium van Kylix. Na het afwassen en afspuiten kunnen ze nog even onder het solarium dat als voordeel biedt een betere herstelling na een zware inspanning.

Uw paard of veulen achterlaten

U kunt uw paard of veulen met een gerust hart achterlaten. Wij verzorgen de dagelijkse verzorging van het paard in onze paarden pensionstalling nabij Zuid-Holland. Dit geldt zowel bij de opfok veulens als dat u uw paard achterlaat voor pensionstalling. Uw paard leeft tezamen met andere paarden en veulens. U kunt er vanuit gaan dat de dagelijkse verzorging van het paard in professionele handen is.

Veulens opvoeden is één van de dagelijkse bezigheden en meer over de opfok veulens kunt u hier vinden. Voor andere zaken of vragen, zoals een paardentrailer huren, de kosten paardenstalling en meer kunt u contact met ons opnemen.

Tarieven  

Paardenstalling  

Dagelijkse verzorging van het paard