De gezondheid en het welzijn van uw paard

Samen met u zijn wij verantwoordelijk voor de gezondheid en het welzijn van uw paard. Door middel van goede voeding, voldoende beweging en het juiste stalklimaat, zorgen wij dat de omstandigheden optimaal zijn om uw paard zo gezond mogelijk te houden. Een ander belangrijk aspect in de gezondheid van de paarden zijn de vaccinaties.

Veldhuisen Stables laat standaard inenten tegen de volgende ziektes

Influenza

Dit veel voorkomende zeer infectieuze virus kan zich uiten in heel verschillende symptomen van neusuitvloeiing en koorts, tot algehele malaise en longontsteking. Het is belangrijk om goed tegen dit virus te vaccineren. Deze vaccinatie is op onze stal verplicht. Uiteraard kan uw paard op onze stal hiervoor worden ingeënt.

Rhinopneumonie

Deze herpesvirussen veroorzaken verschillende ziektebeelden. Het veroorzaakt voornamelijk luchtweginfecties. Daarnaast veroorzaakt dit virus ook abortus en soms ook neurologische problemen veroorzaken. De vaccinatie is verplicht bij drachtige merries bij ons op stal.

Droes

Deze infectie wordt veroorzaakt door een bacterie, de streptococcus equi. De symptomen zijn: koorts, gele neusuitvloeiing en mogelijk verdikte lymfeknopen. Paarden van alle leeftijden kunnen ziek worden, maar de jonge paarden zijn het meest gevoelig. Doordat wij een goede ventilatie in de jonge paarden afdeling hebben blijkt droes bij ons op stal tot op heden geen veelvoorkomend probleem te zijn. Vaccinatie tegen droes is daarom een mogelijkheid bij  Veldhuisen Stables, maar geen verplichting.

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over de vaccinaties?

neem dan nu contact met ons op. Wij zijn bereikbaar op +31 627 338 789 of via info@stalveldhuisen.nl.

Neem contact op  

Vaccinatie paard/veulen