Pensionstalling voor uw paard

Veldhuisen Stables Nigtevecht biedt zeer uitgebreide mogelijkheden als u uw paard bij ons in pensionstalling wilt zetten. Onze luxe paarden pensionstalling is van alle gemakken voorzien en beschikt over een mooie accommodatie waar ook ruimte is voor de gast. Daarnaast zijn er ook een aantal weiden bij de stal ingericht voor de paarden, die allemaal netjes zijn afgerasterd. Ook beschikken wij over meerdere faciliteiten, zoals de binnen en buitenbaan, de stapmolen en wat dacht u van onze uitgebreide springtuin. Bij stal Veldhuisen is alles mogelijk, neem contact met ons op voor alle mogelijkheden!

Faciliteiten paarden pensionstalling

Stallen

Op onze stal zijn momenteel 70 ruime boxen aanwezig. Al onze stallen zijn voorzien met een buitenluik wat meer zicht en dus rust biedt, en dat komt uiteraard weer ten goede van de gezondheid van uw paard. In de winter wordt het drinkwater verwarmd, zodat de paarden ook bij kou (vorst) voldoende water tot zich kunnen nemen. De paarden staan op vlas en de stallen worden dagelijks uitgemest. Zo is er altijd een schoon en droog vlasbed dat weer zorg draagt voor een beter welzijn en gezondere paarden. Ook wordt er goed geventileerd, zo kunnen de deuren gemakkelijk open zodat de paarden altijd fris en stofvrij op stal staan.

Neem contact op voor meer info  

Wasplaats/poetsplaats met warm water en een solarium

Bij de pensionstallen zijn ook onze ruime wasplaatsen aanwezig. Deze zijn altijd voorzien van warm en koud water. Warm water is goed voor de spieren van uw paard, hierdoor zullen ze niet zo snel verstijven. Ook is er een solarium aanwezig, waar uw paard onder kan na het afspuiten of uitstappen. Hierdoor zal uw paard beter herstellen, maar ook zorgt het voor een betere gezondheid en conditie! De opgewekte infrarood zorgt namelijk voor een betere doorbloeding, zodat de spieren sneller de bloedsuikers opnemen. Ook zal de solarium het droogproces versnellen waardoor de kans verkleint dat uw paard een verkoudheid oploopt.

Binnenrijbaan 20 x 40 met Agterberg bodem

Aan de zijkant van onze stallen ligt een geïsoleerde binnenrijbaan, waar u zowel in de zomer als winter kan rijden in een altijd aangenaam klimaat. De binnenrijbaan is voorzien van een vernevelingsinstallatie om de bodem in topconditie te houden. Aan de binnenrijbaan zit een degelijk en makkelijke te sluiten ingang die voldoende ruimte biedt voor het betreden van de rijbaan. Ook heeft de binnenbaan een geluidsinstallatie waardoor ook met muziek kan worden gereden.

Buitenrijbaan 20 x 60 met Agterberg bodem

Onze buitenrijbaan beschikt over een Agterberg bodem van 20 bij 60 meter. Door deze fijn verende, slibvaste en goed waterdoorlatende bodem is het mogelijk om tijdens alle weersomstandigheden buiten te trainen. De buitenrijbaan ligt achter de binnenrijbaan op een rustige plaats op het terrein. Deze baan is voorzien van een beregeningsinstallatie voor tijdens de drogere periodes.

Springtuin 40 x 50 met Swanenberg bodem

Wij beschikken ook over een 40 bij 50 meter springtuin met een Swanenberg bodem. In onze springtuin staan permanent meerdere hindernissen die uiteraard op verschillende hoogtes kunnen worden versteld. Er is voldoende materiaal beschikbaar om een parcours te kunnen springen. Ook wanneer u op een andere stal staat bent u bij ons welkom om gebruik te maken van onze springtuin, bijvoorbeeld wanneer u wilt oefenen voor een springwedstrijd of gewoon vrij wilt springen. Dit is mogelijk tegen een kleine vergoeding. Ook de springtuin is voorzien van een beregeningsinstallatie voor tijdens de drogere periodes.

Pensionstalling met stapmolen

In het midden van onze stallen staat de stapmolen. Deze stapmolen is essentieel in het voorkomen van blessures van uw paard. Zo biedt de stapmolen de mogelijkheid om uw paard te laten instappen voor een training. Maar ook uitstappen na een training, wat eventuele verzuring in de spieren voorkomt, behoort tot een van de mogelijkheden. Buiten de gewone trainingen om, kan de stapmolen ook worden ingezet om de basisconditie van uw paard te verbeteren.

 

Kantine en ontvangstruimte

Stal Veldhuisen beschikt over een luxe kantine waar de gasten en bezoekers een kopje koffie of thee kunnen nemen. De kantine is lekker verwarmd en geeft een mooi uitzicht over de stallen en weides. Ook is er een ruime kleedruimte aanwezig met een douchegelegenheid. Desgewenst kunt u ook komen vergaderen op onze unieke locatie. Wij bieden daar uiteraard een volledig verzorgde lunch bij.

Neem contact op voor meer info  

Weide en paddock

Uiteraard is het ook mogelijk om zowel in de zomer als in de winter uw paard los te laten lopen. In de zomer kan dit in de wei, en in de winter in de paddock. In totaal beschikken wij over 50 hectare weidegrond. Wij beschikken ook over paddocks waar alle paarden geregeld hun benen komen strekken. Het is belangrijk dat paarden voldoende bewegen, zonder dat dit risico’s met zich meebrengt. Vandaar dat onze paddocks een afmeting van 8 bij 10 meter hebben zodat ze niet ‘te veel’ kunnen rennen, maar toch lekker kunnen bewegen!

Onze instructeurs

Onze pensionstal voor paarden beschikt over verschillende instructeurs. Instructie is aanwezig op elk gewenst niveau. Natuurlijk is het toegestaan om les te nemen van uw eigen instructeur of instructrice. Neem hierover contact op met Veldhuisen Stables. Lees nog meer informatie op: over ons.

Extra services van onze pensionstalling

Tevens bieden wij de mogelijkheid uw paard te laten longeren, rijden of toiletteren. Ook kunnen wij uw paard of veulen halen en brengen naar een door u gewenste locatie. Daarnaast zijn wij ook expert op het gebied van merriebegeleidingopfok en paarden trainen. En is vergaderen op onze unieke locatie ook iets wat bij onze mogelijkheden behoort. Bij Stal Veldhuisen is alles mogelijk, en wij denken graag met u mee!

Neem persoonlijk contact met ons op of kom gerust langs op ons bedrijf voor een eerste kennismaking.

Neem contact op voor meer info  

Paarden pensionstalling