Veldhuisen Stables biedt u professionele paarden opfok diensten

Een van de belangrijkste fase in het paardenleven is de opfok. Wij van stal Veldhuisen zijn van mening dat het opgroeien in groepsverband belangrijk is voor de ontwikkeling van het veulen. Voeding en beweging is ook van cruciaal belang voor het gezond opgroeien van het lijf van de jonge paarden.

Wat bieden wij als opfokstal voor paarden?

  • Huisvesting voor ruim 100 opfokpaarden
  • Ruime opfokstallen
  • 90 hectare groot grasland
  • Verwarmd drinkwater in de winter
  • Dagelijkse controle

Uw paard kan in onze groepshuisvesting op deskundige wijze van veulen tot handzaam volwassen paard opgroeien, zonder dat u daar zorgen over heeft. Alle opfokpaarden staan gestald tussen leeftijdsgenoten, waar we een max. van 12 veulens per groep hanteren, in een beschermde omgeving. De opfokpaarden worden dagelijks gecontroleerd.

U bent elke dag welkom om te komen kijken als uw paard of veulen bij ons in de opfok staat, hiervoor hoeft u geen afspraak te maken.

Wat is een opfokstal? | Paarden opfok

Een opfokstal voor paarden is in feite een grote loopstal waar de opfok plaatsvindt. De ruime en luxe stallen zijn van alle gemakken voorzien. Zo heeft ieder paard ruimte om te liggen en is er genoeg ruimte voor beweging. Daarnaast is onze opfokstal voor paarden voorzien van een speciale warmwatervoorziening zodat er altijd stromend water beschikbaar is.

Paarden opfok is zeer belangrijk voor de ontwikkeling van uw veulen. Het wordt volledig gesocialiseerd doordat het veulen te maken krijgt met rangorde en omgangsnormen. Tijdens de paarden opfok krijgt het veulen de ruimte om baldadig te zijn, maar leert het ook de regels van de kudde. Zo ondergaat uw veulen een volledig ontwikkelingsproces naar een volledig handzaam volwassen paard.

Neem contact op voor meer info  

Waarom is opfok belangrijk?

Opfok is in feite het opvoeden van jonge paarden. Bij opfok worden de jonge paarden in groepen geplaatst. De groepen worden gerangschikt qua leeftijd en geslacht. De groepen bestaan uit zes tot acht paarden, zodat te allen tijde controle gehouden kan worden. Zo wordt een ziek dier op tijd herkend en kan de dierenarts erbij worden gehaald. Tijdens de opfok leren ze wat rangorde is, en dat is belangrijk voor de verhouding tussen trainer en paard. Ook leren ze spelen met soortgenoten, zodat ze sociale contacten opdoen wat ook weer belangrijk is voor het verdere leven van het paard.

Opfok in de zomer

In de zomerperiode staan de paarden in onze weides. De paarden lopen op grote percelen grasland, zodat ze altijd voldoende gras tot hun beschikking hebben. Veldhuisen Stables Nigtevecht heeft ruim 50 hectare grasland in beheer voor de weidegang van de paarden.

Tarieven opfok  

Opfok in de winter

In de winterperiode staan de paarden in ruime groepsboxen. Deze zijn ruim voorzien van stro zodat de paarden schoon en droog kunnen liggen.

Voldoende beweging is van essentieel belang. Bij ons krijgen alle paarden ook ’s winters dagelijkse hun beweging. De paarden en veulens gaan elke dag een aantal uren naar buiten in grote paddocks, voorzien van grote hooiruiven. Het drinkwatersysteem is voorzien van een rondpompsysteem. In de winter wordt het water door het rondpompsysteem verwarmd, zodat de paarden ook bij vorst voldoende drinkwater tot zich kunnen nemen. De paarden krijgen onbeperkt ruwvoer verstrekt. Het rantsoen van de paarden wordt aangevuld met voldoende krachtvoer en mineralen.

Röntgenologische keuring

Bij ons is het mogelijk om uw jonge paard te laten keuren. Zo kunt u de gezondheid van uw paard professioneel laten beoordelen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Kies voor een gespecialiseerd opfokbedrijf voor paarden

Paarden opfok is een gespecialiseerde bezigheid. Alleen echte opfokbedrijven weten hoe er tijdens de opfok gehandeld moet worden. Veldhuisen Stables heeft al jarenlang deskundige ervaring op het gebied van paarden opfok. Bij ons bent u verzekerd van een moderne, goed ingerichte en veilige omgeving voor uw veulen met continue controle.

Neem contact op voor meer info  

Daarom kiest u voor Veldhuisen

Uw jonge paard in een veilige en professionele omgeving laten opgroeien? Bij Veldhuisen Stables bent u aan het juiste adres voor deskundige opvoeding van uw veulen. Wij zijn al jaren actief in paarden opfok en zijn daarmee een gespecialiseerde opfokstal voor paarden in Amsterdam en omgeving. Wij nemen graag de opvoeding van uw veulen op ons.

Een goede veulenopfok is een investering in de toekomst, het zal zich vrijwel altijd vertalen in een goede gezondheid en betere prestaties op latere leeftijd. Wij hebben ons gespecialiseerd in de opfok van paarden en stellen daarom hoge eisen aan onze service. Bij ons kunt u terecht voor een betrouwbare, vakkundige en klantgerichte partner.

Wij informeren u graag over het belang van paarden opfok en vertellen u op uw verzoek over al onze diensten. Neemt u met ons op of kom langs op locatie. Tot ziens bij Veldhuisen Stables!

Neem contact op voor meer info  

Voorwaarden Opfok  

Professionele Paarden Opfok